W porze lunchu poszliśmy do jednej z najbardziej popularnych restauracji (według przewodników) - Kau Kee Restaurant. Znajduje się na ona na 21 Gough Street i jeśli komuś nie przeszkadza brak higieny, jaki często występuje w chińskich lokalach, to możemy ją spokojnie polecić, gdyż jedzenie jest przepyszne, co widać po długiej kolejce czekającej przed wejściem do lokalu. Stoliki są najczęściej sześcioosobowe, dzielone, więc siedzi się z nieznajomymi. Lokal ma dwa piętra i kelnerzy za pomocą walkie-talkie komunikują co kto zamawia oraz czy zwolniło się jakieś miejsce, tak aby wpuścić kolejnych gości. Nie robiliśmy tam zdjęć, gdyż prawdopodobnie zostalibyśmy zlinczowani przez zniecierpliwionych klientów czekających na miejsce przy stoliku - tak naprawdę chodzi o to, aby jak najszybciej zjeść i wyjść. Zamówiliśmy "Beef brisket with rice noodles" oraz "Beef curry with flat noodles" ("Rosół wołowy z kluskami ryżowymi", "Curry wołowe z kluskami smażonymi na oleju"). Pierwsza zupa to coś w postaci orientalnego rosołu z kawałkami wołowiny i lokalnymi przyprawami:
Druga zupa to w zasadzie lekko ostre curry z kluskami i kawałkami wołowiny, wyglądające podobnie do poniższej potrawy:
Oba zdjęcia przedstawiają autentyczne potrawy z tego lokalu i zaczerpnęliśmy je z bloga osób, które miały odwagę robić tam zdjęcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz